Нещодавно прийшла звістка до школи з Миколаїва, про перемогу у міжнародному конкурсі шкільних медіа. У якій номінації саме не було написано, але було важко вигадати у якій саме перемогла наша газета. Одразу ж шкільна директорія  організувала поїздку до міжнародного конкурсу   з 25 по 27 квітня. Зібравшись духом і сподіваннями та дочекавшись поїздки ми з самого ранку 27 квітня поїхали то Миколаїва.








Так як вперше з новим составом шкільної газети ми потрапили до цього міста дуже вразилися його красою та теплими прийомом. В перший день поїздки з головним редактором після реєстрації та презентації нашої газети ми потрапили до прямого ефіру ТК "ТАК-TV", де ми дали інтерв'ю про свої перші враження від конкурсу.

 Також познайомилися з Глебом Головченко (президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа) який відповідав на всі питання юнкорів, Веселовською Вікторією (директором департаменту міжнародних відносин Коледжу преси та телебачення)Солонухом Олегом (видавничий директор Міжнародного конкурсу шк.медіа) та Фибих Єленою (директор Міжнародного конкурсу шк.медіа)   де вони вручили дипломи лауреатам.

Всього у конкурсі приймало участь 3217 конкурсних робіт, 820 виховних закладів з України, Росії, Болгарії, Греції,  Польши, Грузії та Придністров'я.



















На наступний день нас чекав дуже насичений графік та очікування перемоги якійсь номінації газети. Зранку відбулася зустріч юнкорів в Миколаївській обл. адміністрації з Іванцовою Наталією (замісник голови Миколаївської облгоадміністрації)Мостовим Володимиром (голова комісії по журналістичній етиці)Томиленком Сергієм (перший секретар Національного союзу журналістів України) та прямою трансляцією на "ТАК-TV".




















Після майстер класу та семінару всі юнкори проїхали на лімузинах до палацу творчості, де ми пройшлися по червоній доріжці та в нас взяли інтерв'ю.








Прийшовши до палацу та зайнявши місця ми чекали своєї номінації серед 20 номінацій та 30 переможців, де мене оголосили переможцем у номінації "краще репортажне фото".














Звичайно я одразу здивувався та розгубився, адже не кожного дня перемагаєш у міжнародному конкурсі. Після всієї церемонії нагородження всіх переможців повезли до ТК "ТАК-ТВ" де була пряма трансляція прес-конференції з Глібом Головченко, Мостовим Володимиром та Томиленко Сергієм.




Залишилися дуже гарні спогади про цей конкурс, адже це дуже велика справа та перші кроки у світі журналістики, які дуже допоможуть у подальшому майбутньому. Я вважаю, що потрібно робити більше таких конкурсів, адже можна знайомитися з великою кількістю людей зі схожими інтересами та обмінюватися отриманими знаннями.
 









Categories: